Tranzakciós tanácsadás

Szakmai támogatás

Üzleti elképzelései sikeres megvalósításához szakértők támogatására és gyakran további forrásbevonásra van szükség. Egy cégeladás, felvásárlás, tőzsdei bevezetés, vagy nemzetközi terjeszkedés lehet az eddig legnagyobb tranzakció egy vállalkozó életében. A siker a többéves tapasztalattal rendelkező szakértők támogatásán múlhat.

Csapatunk segít az Ön cégét előnyösen bemutatni a befektetők számára, valamint támogatja a befektetési céltársaságokkal vagy potenciális befektetőkkel folytatott üzleti tárgyalásait.

Fúziók és felvásárlások

Jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk fúziók és felvásárlások tervezésében, tárgyalások támogatásában és lebonyolításban.

Célszerű a korai szakaszban szerepet vállalnunk, hogy biztosítsuk a társaság kellő felkészítését, mivel ez a sikeres M&A ügyletek előfeltétele.

Szolgáltatásaink:

  • Stratégiai tervezés, támogatás a tervezési szakaszban, lehetőségek felmérése,
  • Üzleti tervezés,
  • Vevőoldali támogatás,
  • Eladóoldali támogatás.

Átvilágítás

A jelentős tranzakciók - cégfelvásárlás, cégeladás, beolvadás, stb. - során az érdekelt társaságnak és befektetőinek fontos, hogy elkerüljék a rejtett veszélyeket és kockázatokat.

Átfogó pénzügyi elemzést készítünk a céltársaságról, amely elemzés kiterjed az eddigi eredményekre, pénzügyi tervekre, adózási kockázatokra, a cash-flow, a vezetői információs és kontrolling rendszer bemutatására, valamint vezetési és humán erőforrás kérdésekre. Üzleti megközelítésű jelentéseink segítik a döntési folyamatot és kielégítik a befektetők igényeit.

A tranzakció teljes folyamatát támogatjuk, kezdve az előzetes felméréssel egészen a megvalósításig és a lezárást követő integrálási, vagy leválasztási folyamatokig.

Szolgáltatásaink:

  • előzetes felmérés - első nagyvonalú, áttekintő vizsgálat, a tervezett tranzakció várható kockázatainak és buktatóinak („deal breaker”) azonosítása,
  • vevőoldali tranzakciós támogatás - a tervezett tranzakció döntés előkészítéséhez átfogó pénzügyi due diligence lefolytatása,
  • eladóoldali támogatás - cégeladásra felkészítés, az eladásra szánt társaság vagy üzletág szakszerű bemutatása.